Моят домашен шоколад

Много обичам шоколад, а още повече обичам този, който аз си правя.
Рецептата, която съм си измислила я наричам базова, защото към нея може да се добавят още неща за разнообразяване на вкуса - например лешници или други ядки, настъргана захаросана портокалова коричка,банан, сушени плодове, а защо не и малко изсушено чили за по-екзотичен вкус.
Та "базовата" рецепта за един шоколад съдържа:
- 2 супени лъжици тахан,
- 1 супена лъжица кокосово масло,
- 1 и 1/2 супена лъжица мед,
- 2 супени лъжици кокосови стърготини,
- 1 супена лъжица брашно от рожков или какао.
Всичко се омесва и се разстила върху фолио, което загръщате. Слагате за 15-на минути в камерата да стегне, съхранявате в хладилник. Имайте в предвид, че колкото повече кокосови стърготини сложите в сместа, толкова повече останалите съставки ще се държат "заедно" и шоколадът няма да се разпада.
Понеже вкъщи шоколадът е доста вървежен, последния път направих три. В тези на снимката има добавени смачкани банани и натрошени лешници. Лично аз го предпочитам без бананите, но на света колкото хора, толкова и вкусове. Така че, на друг може да допадне:)
Приятен апетит!
Жани

Коментари

vesela каза…
Ха, интересна работа това - шоколад, без шоколад:))
janipetrova каза…
Лесно и много вкусно:)