Крем супа от тиквички и джинджифил

Голям любител съм на крем супите. И най-вече на тези от тиква. Днес обаче съм на вълна тиквички и джинджифил. Всъщност джинджифила в тази рецепта е колкото нокът, но аромата, който се носи от тенджерата е невероятно свеж:)
Започвам да публикувам рецепти без месо. Макар че вкъщи 3/4 от живущите настояват да им го готвя, за себе си смятам да го спра. Съображенията ми в друг пост ще бъдат публикувани. Наясно съм, че от мотивите ми следва и да спра млечните продукти, но това за сега не се случва и продължавам да ги консумирам....кой знае за в бъдеще:) Човек преминава през различни трансформации.
Ето и рецептата.
Необходими продукти:
-3 средноголеми тиквички;
-2 средноголеми картофа;
-малко парченце настърган джинджифил;
- 50 гр. краве масло/алтернатива е растително масло по избор;
- по една щипка индийско орехче и куркума. Мислих си и за кардамон, но не намерих в шкафа с подправки:(
Обелвате и нарязвате на едри парчета тиквичките и картофите. Слагате ги заедно с почистения и настърган джинджифил да се сварят в подсолена вода в една тенджера. След като са достатъчно размекнати картофите и тиквичките, изхвърляте водата от тенджерата, слагате подправките и маслото при зеленчуците и джинджифила да се задушат на тих огън.
През това време си загрявате литър питейна вода. Всъщност, ако искате може и да ползвате тази от варенето, но при всички случай трябва да я излеете от тенджерата със сварените продукти за да може да се задушат с маслото и подправките.
След около 5 минути разбърквате и пасирате. Добавяте постепенно водата и то толкова, колкото на вас ви харесва от гледна точка на гъстота.
За да украсите, може да добавите още подправки и магданоз. Въпрос на избор и вкус:)
Приятно готвене и хапване:)

Коментари