Солени мъфини с тиквички (без глутен)





Необходими продукти за 16 броя мъфини:
·         1 и ½ чаена чаша оризово брашно*,
·         1 чаена лъжичка бакпулвер,
·         3 яйца
·         шепа натрошено сирене и/или шепа настърган кашкавал,
·         1 тиквичка,
·         ½ кофичка кисело мляко
·         ½ чаена чаша мазнина,
·         подправки по избор: аз сложих червен пипер, пресен босилек,прясна мента

*Може да замените с друго брашно по желание.

Начин на приготвяне:

Първо почистете и настържете тиквичките.
В купа разбийте с вилица двете яйца заедно с мазнината, след което добавете млякото, сиренето и/или кашкавала и тиквичките. Накрая изсипете брашното и бакпулвера, както и подправките по избор. НЕ СОЛЕТЕ!

Разпределяте сместта в подходящи форми за кексчета и печете на средна решетка, на 180-200° до готовност.

Тези мъфини може да си ги направите за закуска, може и с кеф да си ги вземете за обяд в училище или офиса, може и да ги вземете с вас на разходка и да ги дадете на дечицата си, когато огладнеят от игри навън. Изобщо - всякакви поводи да имате домашно приготвени вкусотии, защото…
     Най-добрата храна е тази, която си приготвяме вкъщи!

Жани








Коментари