Джинджифилови бисквитки

ПредКоледно♡☆♡☆♡☆

За една доза от около 30-на бисквитки (зависи от формичките все пак) ви трабват:
- 2 и 1/2 чаени чаши брашно;
- 1/2 чаена лъжица хлебна сода;
- 1 чаена лъжица смес от джинджифил на прах и канела ( аз добавих и карамфил и анасон);
- 1 чаена лъжица бакпулвер.

- 1/2 чаена чаша краве масло;
- 1/2 чаена чаша мед.

Пресявате през сито сухите съставки. Към тях добавяте разстопени и смесени меда и маслото. Омесвате хомогенно маслено тесто. От отделни топки разсточвате и оформяте различни бисквитки.
Застилате с хартия за печене голяма тава, намаслявате я и печете бисквитките в предварително загрята фурна на 180 ° за около 7-8 минути или докато се зачервят.
Декорирате по желание докато са още топли. Когато изстинат може да ги сложите в кутия и да ги съхранявате две седмици.
Рецептата взех от supichka. Там е с яйце, но аз го забравих и въпреки това се получиха мнооого вкусни, така че мисля, че не е нужно.

Прекрасни ПредКоледни вечери и дни!










Коментари