Стафидени бонбонки


Снимка:Ина Янева






Петък вечер.
Замислени три рецепти за почивните дни.
В петък вечер вече са изпълнени две!
Защото не спирам да се удивлявам от нови неща! А тази седмица всеки ден научавах по нещо ново:)
Е, знаете, суровите десерти са ми голяма сладост, а палео начина на хранене набира все повече приложение в моята кухня. Идеята е взаимствана от pinterest. То идеи, то чудо!
Тези бонбони са безобразно лесни, не изискват повече от 10 минути за направа и всичко на всичко струват около 4-5 лв. Оправдание да дадем на децата си пакетиран боклук - никакъв!
Представям ви прелестните стафидени сурови бонбонки, съдържащи само четири съставки:)
За около 20 средно големи бонбони са ви нужни:
- 300-400 гр.стафиди;
- 2 супени лъжици кокосово масло;
- 1 и 1/2 супена лъжица какао/рожково брашно;
- кокосови стърготини за овалване
Първо смилате на дребно стафидите, добавяте към тях маслото и какаото и обърквате. Оформяте топчета като пластелин и овалвате в кокосовите стърготини. За по-чувствителни стомаси и деца под една година, смятам, че е добре да се ползва рожково брашно. Рожковото брашно не съдържа кофеин, а е богато на калции и желязо, както и витамини.
На снимките има бонбони и с какао, и с рожков.

Коментари