Канелени меденки




Експериментирам с различни варианти на меденки и джинджифилови сладки.
Тези дни у нас мирише на пекарна:) Желанието ми за творчество се засилва през зимата:)

Както при джинджифиловите бисквтики, така и тук се доверих на опита на Supichka.

За около 50-на бройки, необходимите съставки са:

  • 2 яйца;
  • 1 ч.чаша.олио;
  • 1/2 ч.чаша пудра захар ;
  • 1/2 ч.чаша мед;
  • 1 ч.лъжичка хлебна сода;
  • 1 ч.лъжичка канела;
  • 600 бяло грама брашно (ок.2 чаени чаши) 

 В купа разбивате с миксер двете яйца заедно със захарта. Добавяте олиото и меда и отново разбърквате с миксера. В отделна купа смесвате сухите съставки, след кото ги добавяте към течните и обърквате добре. От полученото тесто, може да оформяте различни фикгурки според предпочитанията ви.Печете меденките   в предварително загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене, докато леко порозовеят. Предупреждавам ви, че са готови за кратко време, горе-долу 7-8 минути.

Желая ви прекрасни предПразнични вечери и дни:)

Жани