Много обичам аромата на рожков! Напомня ми за
едно любимо време, в което го използвах често. Наскоро видях една рецепта за
бонбони с рожков и много ми се прияде някакво печиво, приготвено с него.
Комбинацията, която ми хрумна е следната:
●
2 яйца;
●
2 супени лъжици кафява
нерафинирана захар;
●
½ чаена чаша мазнина;
●
½ течна ванилия;
●
10-на изчистени от костилките и
нарязани на дребно фурми;
●
шепа натрошени орехи;
●
½ чаена чаша прясно мляко;
●
1 чаена чаша оризово брашно;
●
1 чаена лъжичка бакпулвер;
●
3 супени лъжици рожково брашно;
Разбърквате с вилица яйцата заедно със захарта,
мазнината (ползвах смес от краве и кокосово масло), ванилията и фурмите.
Прибавяте млакото, орехите и сухите съставки. Обърквате добре сместта и я
разпределяте във форми за мъфини. Може и в една форма за кекс.
Печете на средна решетка, на 200° до
готовност.
Наслаждавайте се:)