Рожкови мъфини с орехи и фурми


Много обичам аромата на рожков! Напомня ми за едно любимо време, в което го използвах често. Наскоро видях една рецепта за бонбони с рожков и много ми се прияде някакво печиво, приготвено с него. Комбинацията, която ми хрумна е следната:

     2 яйца;
     2 супени лъжици кафява нерафинирана захар;
     ½ чаена чаша мазнина;
     ½ течна ванилия;
     10-на изчистени от костилките и нарязани на дребно фурми;
     шепа натрошени орехи;
     ½ чаена чаша прясно мляко;
     1 чаена чаша оризово брашно;
     1 чаена лъжичка бакпулвер;
     3 супени лъжици рожково брашно;






Разбърквате с вилица яйцата заедно със захарта, мазнината (ползвах смес от краве и кокосово масло), ванилията и фурмите. Прибавяте млакото, орехите и сухите съставки. Обърквате добре сместта и я разпределяте във форми за мъфини. Може и в една форма за кекс.
Печете на средна решетка, на 200° до готовност.
Наслаждавайте се:)

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана