Кексчета с ябълки, смокини и брашно от елда (без глутен)



Здравейте, приятели на Bake Away.
Да ви призная - съвсем бях забравила да кача тази рецепта в блога. 

За 14 такива кексчета са ви нужни:

🍏1 обелена и рендосана ябълка;
🍎 7 смокини;
🍏3 яйца;
🍎 1/2 чаена чаша подсладител (ползвам или мед или кафява нерафинирана захар, която предварително разбърквам в малко вода);
🍏 1/2 чаена чаша мазнина;
🍎1 чаена лъжичка канела;
🍏 1чаена чаша брашно от елда;
🍎 1 чаена лъжичка бакпулвер.

Разбивате яйцата заедно със захарта и избраната мазнина. Добавяте рендосаната ябълка и канелата. Обърквате и добавяте брашното и бакпулвера. Обърквате отново до хомогенност. Разпределяте сместта във формички за мъфини. Във всяка поставяте по половин смокиня. Печете на средна решетка, във фурна, загрята на 200°, до готовност.

Внимавайте да не се опарите, че ароматът на разстопен карамел, късно лято, есен и Коледа в едно е неустоим😀

Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата ви желая!
Жани