Какаов кекс (без глутен)




Необходими продукти: 

     - 3 яйца;
- ½ ч.ч. слънчогледово олио;
- ч.ч. кафява нерафинирана захар;
- 1 ч.ч. краве кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат, разтворена в него
- 1 и ½ ч.ч. оризово брашно – за безглутенов вариант, или 1 и ½ ч.ч. брашно от   спелта;
-1 ч.л. бакпулвер;
-2 с.л. какао (по възможност високомаслено).

Начин на приготвяне:

Разбивате с вилица трите яйца заедно с мазнината и захарта. Добавяте киселото мляко със содата, а след това брашното, бакпулвера и какаото. Обърквате всичко до хомогенност и изсипвате в намаслена форма за кекс. Печете на средна решетка, на 200° до готовност. Аз ползвам силиконова форма и когато започне да се отделя от нея, знам, че е готов.

Желая ви щастлив ден:)
Жани