Лимонов пай без блат и глутен

Този пай е сочен и свеж! И се прави бързо и лесно, разбира се, щом излиза от моята кухня!
Идеален е с топка сладолед, и много ясно, че присъства в офис кутията за обяд /закуска😉 А децата - те вече са свикнали, че мама прави много вкусни неща бързо и ги забърква в една купа😀





От една доза с описаните продукти, приготвих 2 пая:

  • 4 яйца;
  • ½ чаена чаша подсладител. Позлзвах кафява захар;
  • 470 мл.прясно краве мляко;
  • 8 супени лъжици разстопено краве масло или кокосово такова;
  • ½ чаена чаша кокосови стърготини;
  • ½ чаена чаша оризово брашно;
  • сокът на един лимон.

Разбивате с миксер яйцата, захарта, маслото и накрая млякото. След това прибавяте сока и сухите съставки. Продължавате да бъркате с миксера. Сместта си е течна, това да не ви плаши. В подходящ съд за печене на пайове/сладкиши изсипвате като отдолу застилате с хартия за печене. Печете на 180° на средна решетка до златиста коричка. Режете като поизстине.