Хемендекс със спанак


Това е една изключително лесна за изпълнение рецепта. Освен това е и пълноценна за организма. Избягвам да използвам думата “здравословно”, защото смятам, че за всеки организъм е добре да се консумират различни неща. Няма две мнения по въпроса, обаче,че пържените храни,прекалената консумация на захар и бяло брашно, некачествени месни продукти и 99% от пакетираните продукти, наречени храни са вредни за нашите тела. Приготвените ястия, предлагани на витрините в големи вериги магазини също не са за предпочитане и често качеството им е съмнително.
Не ходя на стол, не си купувам и неща от “лавката”. Вече две години си приготвям храната за офис обяда от вкъщи. И знам, че няма по-добро от това.
Днес ви предлагам рецепта за фритата, хемендекс или омлет, наречете ястието както ви харесва. Разрежете на половина омлета и го споделете с любим човек.
В незалепващ тиган загрейте 50 гр.краве масло. През това време, в купа разбъркайте:
  • 6 яйца;
  • шепа нарязани на шайби обезкостени маслини;
  • шепа - две нарязана на ситно качествена шунка или друг месен продукт по желание;
  • шепа пресен или замразен спанак;
  • 8 супени лъжици вода.

Като се замисля, следващия път ще добавя и няколко сушени домати.

Изсипвате в тигана и печете на умерен котлон до готовност.

Жани

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана