Безглутенов кекс с горски плодове






За този много лесен и вкусен кекс без глутен са ви нужни:
  • 4 яйца;
  • 3 супени лъжици кокосово масло;
  • ½ чаена чаша кафява захар или друг подсладител, който предпочитате;
  • 100 мл.краве прясно или друго мляко;
  • 8 супени лъжици кокосово брашно;
  • 2 супени лъжици брашно от тапиока;
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер;
  • 1 чаена чаша замразени горски плодове.

С част от кокосовото масло намаслявате вътрешността на подходяща форма за печене на кекс. Аз използвах кръгла силиконова.
Загрявате фурната на 200°.

Разбивате с вилица яйцата, кокосовото масло, млякото и захарта. Към тях прибавяте брашната, бакпулвера и горските плодове. Обърквате до хомогенност. В случай, че сместта се нуждае от допълнително течност, добавете още мляко, но имайте в предвид, че при печенето, от плодовете ще се отдели сироп.

Разпределете добре във формата и печете на средна решетка до готовност.

Нека заедно работим за по-малко пакетирана храна в менюто на нас и нашите деца!

Жани