Кюфтенца от риба тон с коричка от пресовани ядки от елда





За 10-на кюфтенца ще са ви нужни:
  • 1 консерва риба тон в собствен сос;
  • 6-7 средно големи картофа;
  • шепа нарязан на дребно магданоз;
  • 2 яйца;
  • сол на вкус;
  • 2 - 3 супени лъжици пресовани ядки от елда Lagarone.

Първо сварявате картофите. Като поизстинат, ги намачквате на пюре. Разбивате с вилица яйцата и ги омесвате с картофите, магданоза и солта. Оформяте кюфтенцата и ги поръсвате от двете страни с ядките от елда.
Загрявате фурната на 200°. В тавичка поставяте намаслена хартия за печене и върху нея нареждате кюфтенцата. Печете на средна решетка, докато се получи коричка.
Хрупкави отвън, мекички отвътре.

Да ви е сладко!

Жани




Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана