Хрупкави безглутенови гофрети с брашно от тапиока




Тези говрети са мноооого вкусни.
Много лесни и бързи за приготвяне.
Няма глутен. Ако решите, може и да ги направите без лактоза. В Лидл предлагат чудесно прясно мляко без лактоза.
За шест броя гофрети, освен гофретник, са ви нужни:
  • ½ чаена чаша брашно от тапиока;
  • ½ чаена чаша оризово брашно;
  • 1 чаена чаша прясно краве мляко;
  • 2 чаени лъжички кафява захар.

Краве или кокосово масло за намазване на плочите на гофретника.

Разбърквате до хомогенност съставките. Трябва да се получи гъста течност, с плътност подобна на боза. Сместта ще ви стигне за приготвяне на шест броя хрупкави гофрети. Идеални за съботно-неделна закуска и разбира се - за кутията за училищния или офис обяд.


Нека заедно работим за по-малко пакетирана храна в менюто на нас и нашите деца!


Да ви е сладко!
Жани