Tиквен пай без блат





Този много вкусен тиквен пай без блат, без яйца, без глутен и без захар, може да бъде и във вашата кухня, ако забъркате:

- 2 чаени чаши задушена тиква на пара;
- 1 чаена чаша оризово брашно;
- 1/3 чаена чаша прясно или кокосово мляко;
- 2 супени лъжици кокосово масло (може и краве);
- 1/3 чаена чаша разстопен мед;
- 1 пакетче бакпулвер;
- канела и коледни подправки на вкус.
Пасирате тиквата и като изстине я смесвате с млякото, маслото и меда. Добавяте брашното, бакпулвера и подправките. Аз ползвам микс от канела, кардамон, сушен джинджифил, кардамон и анасон.

Печете в подходящ огнеупорен съд в предварително загрята фурна на 200° без обдухване, на средна решетка до коричка😀