Безглутенови тиквено-ябълкови мъфини



За около двайсет от тези чудни безглутенови мъфини, ще са ви необходими следните продукти:

  • 1 чаена чаша оризово брашно;
  • ½ чаена чаша царевично брашно;
  • 1 пакетче бакпулвер;
  • канела, микс от кардамон, анасон, карамфил и джинджифил на вкус;
  • 1 чаена чаша пюре от тиква;
  • 1 чаена чаша пюре от ябълки;
  • чаена чаша разстопен мед;
  • 5-6 нарязани на дребно обезкостени фурми или шепа стафиди;
  • 3 яйца;
  •  ½ чаена чаша меко краве или кокосово масло.
Пюрето от тиква и ябълки направих като изчистени и нарязани парчета сложих да омекнат на пара. След като са готови, с вилица ги смачках и оставих да изстинат.

Загрявате фурната на 200°.

Смесвате сухите съставки, разбивате яйцата с маслото, меда и фурмите (или стафидите) и ги прибавяте към тях заедно с пюрето. Омесвате до хомогенизиране. Печете във формички за мъфини до суха клечка.



Нека заедно работим за по-малко пакетирана храна в менюто на нас и нашите деца!

Жани





Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана