Пилешки филенца с кокос

За мен най-вкусната храна е непретенциозната. Тази, която то дава сила и здраве, събуждаща сетивата ти. Тази, за която не са нужни часове, прекарани в кухнята. Лесна и достъпна. без излишества.
Вчера, ровейки се в Pinterest, открих една чудна рецепта за пилешко, която с малко време и ресурс, може да зарадвате семейството си за вечеря. Подготовката за около 500 гр.филенца отнема не повече от 10 минути, а самото печене - най-много 20. Зависи от фурната.
Бързото приготвяне на това качествено от гледна точка на протеини, малко мазнини и въглехидрати ястие, позволява да приготвите и по-големи количества за посрещане на гости.
За любителите на кокос - ароматът, който се носи на петата минута, след слагането на месото в печката е опияняващ...Даааа, не съм била никога голям почитател на пилешкото, но тази рецепта ме вдъхнови много!



Необходими продукти:
- 500 гр.нарязано на жулиени пилешко филе;

В една купа слагате :
- 1/3 чаена чаша кокосово брашно;

В друга купа разбивате:
- 2 яйца;

В трета купа смесвате:
- 1//3 чаена чаша кокосови стърготини;
- сол на вкус;
- млян сладък червен пипер.
В един от вариантите, на който попаднах в Pinterest, се добавя и чесън на прах. Аз не го направих. Моето мнение е, че сладостта на кокоса е достатъчно да се "омекоти" с малко сол и червен пипер.

Приготвяне:
Загрявате фурната до 200 градуса БЕЗ обдухване.
В тавичка поставяте хартия за печене и я намаслявате.
Всяко филенце първо топвате в купата с кокосовото брашно, след това в тази с яйцата и накрая в купата със стърготините.
Поставяте филенцата едно до друго в тавичката и печете на средна решетка, докато не се получи лек загар. Хубаво е да сте наблизо, защото могат да изгорят лесно.



Е, това е!
Вечерята е готова! Може да комбинирате с нарязани пресни зеленчуци и подходящ лек сос:)

Жани

Коментари