Безглутеново брауни с оризово брашно и боровинки за разкош




Едно от любимите ми десертни изкушения е шоколадовият сладкиш.
В блога вече има публикувани няколко рецепти:
- за шоколадова торта;
- за сурова шоколадова торта;
- за бързо шоколадово брауни;
- за веган безглутеново брауни.
- за сурово веган брауни.

Определено това е десертът, който върви според мен най-добре с чаша горещо ароматно еспресо!
Днес, ви представям един много лесен вариант на безглутеново брауни, този път с оризово брашно, яйца и боровинки за разкош!
Необходими продукти:
- 3 яйца;
- 1/2 чаена чаша мед;
- 1/2 чаена чаша слънчогледово олио;
- 3 супени лъжици какао;
- 1 бр.течна ванилия;
- 1 чаена чаша оризово брашно;
- 1 пакетче бакпулвер.
- 200 гр.шоколад за готвене;
- 1 чаена лъжица ром или 1 бр.есенция ром.
- 1 шепа боровинки.

В купа разбивате с миксер на ниска степен яйцата заедно с меда, олиото, какаото и ванилията. Смесвате брашното и бакпулвера, и бавно ги прибавяте към останалите съставки, докато разбърквате. Когато сместта стане хомогенна, я изсипвате в намаслена тавичка. Аз ползвах правоъгълна с подвижни стени.
Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 180° на средна решетка.
През това време на водна баня разстопявате шоколада, към който прибавяте и рома.
Когато е готов сладкиша, го оставяте да изстине и разпределяте върху него разстопения шоколад. Украсявате с боровинки.
Боровинките омекотяват сладко-горчивия вкус и освежават
Да ви е сладко!

Жани



Коментари

Elena Dimitrova каза…
Чудесен десерт Жани, великолепно изглежда.Боровинките чудесно го допълват.
Поздрави !
janipetrova каза…
Чудесен е, наистина, Ели:) Благодаря и усмихнат ден от мен:)