Веган брауни без брашно/без глутен






Отдавна търсих успешна комбинация за веган брауни. И пак в pinterest при търсене с хаштаг палео, попаднах на точната рецепта. Малко я поизмених. Там се ползва протеин, а аз ползвах 2 супени лъжици кокосово брашно. Ако нямате, може да го пропуснете. Сладкишът ще е по-мек, но пак ще се получи. Пробвала съм и двата варианта, предпочитам с брашното, защото вкусът става по-плътен.
Необходими съставки:
- 3 нарязани на шайби банана;
- 1/2 чаена чаша фъстъчено масло или тахан ( ползвала съм и двата варианта);
- 1/2 чаена чаша  разстопен мед;
- 2 супени лъжици какао;
- 2 супени лъжици кокосово брашно.
В кухненски робот смилате бананите и ги обърквате до хомогенна смес с какаото, меда, какаото и кокосовото брашно.
Изсипвате в застлана с хартия за печене тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200° за около 15 минути. За да е най-вкусно, браунито се хапва като изстине изцяло.