Домашна козметика: лосион за гладка кожа

От край време не си купувам лосиони за тяло. Откакто родих, се доверявам изцяло на какаовото масло. От две години, може би, използвам и кокосово - както за приготвяне на десерти, така и за подхранване на кожата, особено тази на главата.
А от скоро вкарвам в употреба и маслото от карите.
Няма да изреждам ползите от това сам да си забъркваш мазила, само ще кажа, че трудно бих си дала парите отново за лосион за тяло.
Този, който си направих днес е идеален за подхранване на суха кожа и за третиране на стрии.Не го използвайте, обаче при напукани устни. Идеята взех от Pinterest. Досега бях смесвала само кокосово с какаово масло. А тук сложих и портокалови корички.Затваряне на изскачащия прозорец
В тенджерка на много ниска степен на котлона, слагате да се разстопят равни части масла от карите, кокос и какао. Към тях слагате кората на един портокал. Оставяте на котлона за пет минути. Отмествате от котлона тенджерката и оставяте коричките в сместта от маслата още двайсетина минути. След това ги изваждате, а сместта изсипвате в удобно бурканче.
На снимката лосиончето е течно, защото е горещо. На стайна температура става кремообразно. Може да го сложите в хладилник за кратко.
Давам ви идея, с която вие може да решите какво да правите. Аз вече ползвам съдържанието на бурканчето с голямо удоволствие:)
Хубав ден!...или вечер:)
Жани

Коментари

Популярни публикации