Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от Януари, 2016

Запечен камембер в кори за баница

И днес, докато навън се сипе тихият сняг, реших да забърквам нещо лесно и вкусно за ядене.
Рецепатата я взех от книгата на Манчев и Шишков...от тези, които даваха в Лидл.
Аз приготвих две парчета сирене камембер и едно парче от 200 гр. кашкавал. Може да се ползва и бри. Или друг вид сирене, което при печене да се разстопи.
Всяко сиренце се завива с две кори за баница, всяка намазана с олио. Завитите сиренца също се намазват и се пекат в намаслена тавичка за около 10-15 мин. в предварително загрята фурна на 180 ° или докато се зачервят.
Банално, но пък идеално вървят със сладко от боровинки:) Жани