Пропускане към основното съдържание

Честита Нова година

Това е снимка от пред блока, в който съм израстнала. Там, където са минали първите двайсет години от Живота ми. Много се радвам, че се завърнах към корена си имено в последния ден на чудесната за мен 2016 г. Благодаря!
В навечерието на Новата година ви желая Здраве! Вярвам, че Здравето е най-важно. След него вярвам, че най-важен е Мирът. И то най-вече в душата. Желая ви мир в душите. И всичко да е от Светлина. Светлина в умовете. Желая ви Любов в сърцата. И знайте, че всичко ни е дадено от Бога. Желая Бог да е винаги с вас! Да е винаги с нас!

И както е казал Г.С.Раковски, където и да сте, в България или далеч от нея "Бащино огнище не забравяй, стари обичаи не презирай."
Прекрасна Нова година ви желая!
Амин

Коментари

  1. Жани, за много години!
    Бъдете здрави, усмихнати и следвайте мечтите си!

    П.п. Беше ми изчезнал списъка с блогове, които следя и известно време ми трябваше да ги възстановя, сигурно има и други, които още не мога да открия, но се радва, ме съм отново на гости при теб!
    Твоя блок прилича много на моя блок:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пожеланията, Весе и добре дошла:)

      Изтриване
  2. Жани,
    и аз като теб мисля,че здравето е най - важно.Останалото се постига когато човек е здрав.Пожелавам ти да бъдеш здрава и щастлива през новата година.Да имаш мир в душата и в дома, мирът ни прави щастливи.И изпълнението на Божията воля, която е най - високо стоящата добродетел от изпълнението на всички останали добродетели.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Бъди благословена! И направи така, че годината да бъде ползотворна и щастлива за теб! Здраве и щастие за близките ти:)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Този портокалов пай е божествен! Мнооооого вкусен, ви казвам. И много лесен. Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.

Необходими продукти:

2 портокала; 3 яйца; 1 чаена чаша оризово брашно; 1 течна ванилия; 2 супени лъжици кокосово масло; ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.



Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.

Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…