Мноооого вкусна почти сурова тарта с тиква








Тази тарта е може би най-вкусната, която някога съм правила. То аромат, то чудо!
Кой каза, че здравословното не е вкусно? Отдавна този мит е развенчан. Храната може да е добра за здравето и да е изключително вкусна:)

За блата:

- 150 гр.сурово кашу;
- 2-3 супени лъжици сусам;
- 2-3 супени лъжици киноа;
- 5-6 сушени смокини;
- 100 гр.шоколад за готвене;
- 1 течна есенция ром;

Всичко изредено се слага в кухненския робот и смилате.
За слепване добавяте и разбърквате:
- 2 супени лъжици чия накиснати в 50 мл.вода за 5 минути.

Оформете блата във форма за торта. Сложете в хладилник.

За крема:
- сварете тиква. Не мога да ви кажа с точност колко. Всичко е на око. Може би около 300 гр.
Докато е още топла, я отцедете от водата и върху й сложете 3 лъжици мед. След като се разстопи, добавете:
- 3 лъжици чия;
- канела на вкус.
Объркайте добре и оставете настрани да изстине. Когато се изстуди, разпределете тиквения крем върху блата. Върнете за два часа в хладилник. Добре е формата ви да е със свалящ се ринг, за да го махнете, когато стегне.
 И така...защота здравословното може да е вкусно!
Приятно приготвяне и папане:)

Жани

Коментари