Чийзкейк без печене

Нали знаете - при мен нещата са лесни:) Няма да ви занимавам с трудни за изпълнение рецепти, особено приди Рождество, когато вдъхновението е навсякъде и от теб се иска просто да живееш и за се наслаждаваш♡

Та, за основата:
- 450 гр.маслени бисквити,
- 100 гр.разстопено масло с 3 супени лъжици мед.
Смилате в кухненски робот бисквитите. Разстапяте маслото с меда, добавяте го към бисквитките и обърквате добре. Разпределяте сместта във форма за торта с подвижен ринг. Слагате в хладилник за около половин час. През тово време омесвате добре:

- 500 гр.безсолна извара и
- 200 гр.рикота;
- 400 гр.квасена сметана;
- 1 пакетче крема сирене.

Добавяте млечната смес върху блата. Разстилате равномерно и накрая отгоре 300-400 гр.сладко по избор. Най-добре според мен е с такова от вишни.
Добре е чийзкейка да престои няколко часа в хладилник. Аз го оставих за през нощта и на сутринта имахме чудна и вкусна закуска♡
Весели ПредКоледни вечери и дни:)

Жани


Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана