Пропускане към основното съдържание

Твоята си компания

От началото на годината се запознавам с много хора. И все едно се запознавам с много различни истини. Всеки прав за себе си. Някои от тези хора ми станаха по-близки и завързах приятелства, с други нямам общи теми, а с трети пък предпочитам да не си общуваме. Всички те разсъждават различно и всеки вярва, че неговият начин е правилен. За да бъдат хармонични отношенията ни знам, че е безсмислено споренето и налагане на непоискано мнение. За това оставям потока да тече свободно. Благодарна съм за всяка среща. От всеки човек се уча на нещо. Понякога чрез огледалото - оглеждам се в него и си казвам "О, не искам да изглеждам така отстрани!" или "Искам да взема тази положителна черта от теб и да я приложа в себе си". Друг път наблюдавам поведението на човек и отчитам дали ми носи радост или раздразнение.

Какъвто и урок да ми донесе, аз анализирам и разстягам локуми (нали съм си една анализираща Дева;) и после се чувствам изморена. Най-ценният урок, който често получавам е един и същ. И той е винаги да слушам себе си и да се оставям на интуицията си.Само аз знам кое е най-добро за мен. Само аз знам, защо често предпочитам собствената си компания пред това да водя празни разговори с хора, които не ми носят нищо градивно.
А това да си сам съм себе си е прекрасно. Почиваш си от постоянния шум, от неспирния фон на говорене, наблюдаваш желанията си, съсредоточаваш се върху това да си тук и сега...прекрасно е да оценяваш собствената си компания.
Преди, когато децата бяха бебета и заспиваха навън в количката, аз или продължавах разходката си радвайки се на красотата им и тази на небето, дърветата, птиците....или си намирах някое приятно и тихо място навън, където да поседна с чаша кафе и хубава книга...с моята си компания.
Знам от опит, че човек опознае ли се, ще бъде много щастлив. И няма да е нужно да бъде с безброй хора, с които да си запълва времето, а само с няколко, с които ще гради опитност.
Това е моят блог. С моята истина.
Желая ви спокойна вечер♡
Жани


Коментари

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Този портокалов пай е божествен! Мнооооого вкусен, ви казвам. И много лесен. Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.

Необходими продукти:

2 портокала; 3 яйца; 1 чаена чаша оризово брашно; 1 течна ванилия; 2 супени лъжици кокосово масло; ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.



Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.

Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…