Пропускане към основното съдържание

В малкия град се живее бавно...♡

В малкия град се живее бавно. Имаш време за всичко. За семейството си, за себе си, за работа. Имаш време да ходиш пеша и да дишаш с пълни гърди от чистия въздух. В малкия град имаш време да се любуваш на Живота. Да гледаш дърветата, реката...имаш време да играеш с децата. Да поседиш с любимия. Да поговориш с приятел. Да се върнеш от работа, да вечеряш, да се разходиш и след това да седнеш на капана за по бира. Тук кафето се пие бавно. Не се бърза, имаш търпение.
В малкия град вечер те приспиват жабите от реката, а сутрин гугутките "разговарят" оживено под твоя прозорец. След обед е тихо, а след четири хората плъзват по улиците отново.....♡♡♡

Коментари

  1. Споделяла съм ти и преди - някак ме плаши живота в малкия град, така съм свикнала с големия, че си мисля, че ако трябва да живея извън него и два дена няма да издържа, ще ми липсва, ще ми е пусто...
    Но четейки това едновременно ме и привлича малкия град, именно с това, с което и ме плаши - спокойствието, бавното живееене, в големия не усещаме кака ни се изнизват дните...
    Едва ли някога ще ми се случи да проверя на практика, но пък кой ли знае, може би след много години, като се пенсионираме:))...да ни запазиш една къщичка нейде там:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Този портокалов пай е божествен! Мнооооого вкусен, ви казвам. И много лесен. Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.

Необходими продукти:

2 портокала; 3 яйца; 1 чаена чаша оризово брашно; 1 течна ванилия; 2 супени лъжици кокосово масло; ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.



Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.

Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…