Превъзходно пилешко със зеленчуци и талиатели

Тази рецепта си я измислих след голямо чудене какво да правя с няколко пилешки бутчета. Погледах малко любимия си кулинарен канал и си помислих, че трябва да се сготвят със замах. Така де, няма само по телевизията да се вихрят:)
Станаха превъзходни! Ароматни! Мноооого вкусни!
Дълго се чудих и какво да напиша в заглавието. Тук за първи път готвих с цели скилидки чесън, които почти се карамелизираха. Но да напиша, че е пиле с чесън...ми не, не го определя. Сложих и големи парчета лимон...но не върви да напиша и само пиле с лимон. Зеленчуците на жулиени. А талиателите влязоха в тенджерата последни, в момента, в който видях, че въобще ги имам в шкафа. Но без тях нямаше да е същото. Получи се леко сладък, леко кисел вкус и всичко, което сложих в ястието просто трябваше да бъде сложено:)



Така че, необходимите продукти са:
- 10 долни пилешки бутчета;
- 10 изчистени скилидки чесън;
- 2 кромид лука, нарязани на четвъртини;
- 1 лимон, нарязан на четвъртини;
- 1 тиквичка, нарязана на жулиени ( аз не я белих );
- 2 чушки, нарязани на жулиени;
- 2 моркова, нарязани на жулиени;
- половин връзка нарязан магданоз;
- две шепи талиатели;
- сол и черен пипер на вкус;
- слънчогледово олио/зехтин за задушаване и запържване.
В дълбок съд, подходящ за готвене слагате да загрее олио/зехтин. Слагате бутчетата, скилидките чесън и лука. Когато месото леко се зачерви, го обръщате. Степента на котлона да е средна. Ако готвите с мултикукър, задайте програма пържене за 5-6 минути след което гответе на задушаване. Добавете зеленчуците и подправките. Объркайте и задушавате докато пилешкото не стане готово. След това две шепи талиатели. Разбърквате и когато омекнат имате прекрасно ароматно ястие:)
Жани

Коментари