Бонбони от кондензирано мляко


На Сирни Заговезни се прави баница със сирене. Аз направих, разбира се....както всяка седмица. Трудно мога да си представя  закуска в почивни дни без това традиционно балканско печиво. Обичам нашата си кухня.
Но закъде без експерименти с чуждестранни рецепти. Особено в любимото ми сладкарство. Добре че отделям време за йога и плуване, че иначе ще го закъсам с това мое увлечение...Като малките деца все си мисля за торти, бонбони, шоколад, козунак...:)
Та, днес ще ви споделя една рецепта за много лесни бонбони. В линка, откъдето я взех казват, че са бразилски. Там ги правят на котлон. Аз ги направих като сложих сместта в хладилник да стегне.
Моят вариант за 10-12 бонбона:
- 300 мл.подсладено кондензирано мляко;
- 300 гр.кокосови стърготини;
- 1 ч.л.разстопено краве масло/може и кокосово;
- ванилия и сладкарски подправки на вкус. Аз ползвах смес от кардамон, карамфил, канела, анасон, индийско орехче. Една чаена лъжичка.
Обърквате всичко и оставяте в хладилник за 20-на минути. Като постегне, правите топчета, които овалвате в кокосови стърготини, настърган шоколад или какао. Вътре може да сложите по една ядка, например обелен суров бадем или лешник.
Това е:)
Желая ви прелестни дни! Направете си ги празнични! Всичките!
На Прошка искам прошка от всички, но най-вече от себе си. Да не се обвинявам за своето щастие, да си простя, че понякога съм пренебрегвала своите желания. Важно е човек първо да прости на себе си, да укроти егото си и след това да поиска опрощение от другите. Така ще даде и на тях. Това не е примирение, това е мир със себе си.
Не помня точно от кое Евангелие беше, но вярвам в това "да не съдя, за да не бъда съдена".
Жани

Коментари