Пропускане към основното съдържание

...тук и сега♡

Ей така, рано рано в последния ден на прекрасната за мен, настояща все още година, ме е обхванало едно вдъхновение, което не ме пуска да се отдам още някой друг час на съня...мисля си как ми се ще слънцето да огрее хубаво частта на планината, в която съм, ама и че е твърде възможно да си даде почивка и че не е в негов стил да го прави толкова често и толкова силно, колкото ми се ще, по това време на годината по тези географски ширини...в случая Родопи:)
....и сега да не ви занимавам, че на мен лично ми става досадно като почнат с тия равносметки в днешния ден, ама няма как, за всеки човек неговата си история е от първостепенно значение, неговата си истина е изначална, и всеки като започне да разсъждава и да се обяснява (вкл.мен) и да се прехласва по един последен ден все едно на следващия ще свърши света и януари Земята спира да се върти...;);):)
Та, след като промених толкова много неща като местожителство и работа (на проста сметка две, ама всъщност много за няколко душ'и тук на Земята), аз съм си все така благодарна за всичко що присъства и не присъства в моя живот, за всички щастливи промени и ценни уроци, които ме правят това, което съм, и за всички сбъднати и нови мечти.
И така, рано рано, си мисля за нови хоризонти и за това как много ми се пие кафе вече;)
А и още нещо - вече знам, с пълна сила, че миналото подмамва със своята илюзорна сигурност и че няма значение нищо освен днес! Освен настоящия момент! Този, в който съм сега. Докато любимите същества спят, а аз си мисля дали е отворен бара долу да си взема кафе;) Защото каквато и да е била вече отминаващата година, важна е, защото ме е довела до тук, до днешното ми аз, но вече си е някъде там - застинала в моето сигурно и непроменливо минало.
А аз продължавам да благодаря за всичко на Шефа отгоре, да ми ражда съзнанието свежи морски и неморски мечти, и да си мисля колко е хубаво и прекрасно да бъдеш тук и сега и да си в мир със себе си.♡♡♡
Да бъде Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!
Жани

Коментари

  1. Честита Нова Година, Жани! Да, живота нито спира, нито започва на границата между две години, но дори само като повод за равносметка и ново начало пак си струва, нали:)
    Прекрасни нови изживявания ти желая, морски и неморски мечти, желая ти светлина, доброта, късмет и равновесие на духа!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Весе! Честита Нова Година и на теб! Бъди благословена! Желая щастие на теб и на семейството ти:)

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Новата 2016 година Жани ! Нека тя е по - мирна, по - благодатна, по - успешна и по - здрава от предходната година !
    Нека ти донесе много успехи и здраве за твоето семейство !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце, Ели! Желая щастие на теб и на семейството ти, бъдете благословени!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Този портокалов пай е божествен! Мнооооого вкусен, ви казвам. И много лесен. Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.

Необходими продукти:

2 портокала; 3 яйца; 1 чаена чаша оризово брашно; 1 течна ванилия; 2 супени лъжици кокосово масло; ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.



Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.

Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…