...тук и сега♡

Ей така, рано рано в последния ден на прекрасната за мен, настояща все още година, ме е обхванало едно вдъхновение, което не ме пуска да се отдам още някой друг час на съня...мисля си как ми се ще слънцето да огрее хубаво частта на планината, в която съм, ама и че е твърде възможно да си даде почивка и че не е в негов стил да го прави толкова често и толкова силно, колкото ми се ще, по това време на годината по тези географски ширини...в случая Родопи:)
....и сега да не ви занимавам, че на мен лично ми става досадно като почнат с тия равносметки в днешния ден, ама няма как, за всеки човек неговата си история е от първостепенно значение, неговата си истина е изначална, и всеки като започне да разсъждава и да се обяснява (вкл.мен) и да се прехласва по един последен ден все едно на следващия ще свърши света и януари Земята спира да се върти...;);):)
Та, след като промених толкова много неща като местожителство и работа (на проста сметка две, ама всъщност много за няколко душ'и тук на Земята), аз съм си все така благодарна за всичко що присъства и не присъства в моя живот, за всички щастливи промени и ценни уроци, които ме правят това, което съм, и за всички сбъднати и нови мечти.
И така, рано рано, си мисля за нови хоризонти и за това как много ми се пие кафе вече;)
А и още нещо - вече знам, с пълна сила, че миналото подмамва със своята илюзорна сигурност и че няма значение нищо освен днес! Освен настоящия момент! Този, в който съм сега. Докато любимите същества спят, а аз си мисля дали е отворен бара долу да си взема кафе;) Защото каквато и да е била вече отминаващата година, важна е, защото ме е довела до тук, до днешното ми аз, но вече си е някъде там - застинала в моето сигурно и непроменливо минало.
А аз продължавам да благодаря за всичко на Шефа отгоре, да ми ражда съзнанието свежи морски и неморски мечти, и да си мисля колко е хубаво и прекрасно да бъдеш тук и сега и да си в мир със себе си.♡♡♡
Да бъде Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!
Жани

Коментари

 1. Честита Нова Година, Жани! Да, живота нито спира, нито започва на границата между две години, но дори само като повод за равносметка и ново начало пак си струва, нали:)
  Прекрасни нови изживявания ти желая, морски и неморски мечти, желая ти светлина, доброта, късмет и равновесие на духа!

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря, Весе! Честита Нова Година и на теб! Бъди благословена! Желая щастие на теб и на семейството ти:)

  ОтговорИзтриване
 3. Честита Новата 2016 година Жани ! Нека тя е по - мирна, по - благодатна, по - успешна и по - здрава от предходната година !
  Нека ти донесе много успехи и здраве за твоето семейство !
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря от сърце, Ели! Желая щастие на теб и на семейството ти, бъдете благословени!

   Изтриване

Публикуване на коментар