Да вярваш в Дядо Коледа

Знаете ли, аз вярвам в Дядо Коледа. Вярвам, че именно тук, на Земята има работилница за чудеса. От онези, които ангелите правят и често забравяме, че ги има. Вярвам, че има някой, който помага. Постоянно.
Че всеки има най-малко един ангел-хранител, който го напътства и единственото, което е нужно е да се вслушваме. И че тук ежеминутно се правят чудеса. Самият факт, че си се родил, си е едно своеобразно чудо.
...
Тези дни няколко пъти ми се наложи да изпращам книжни подаръци по Еконт. Обичам да ходя в техните офиси. Всеки пакет има някаква история. Някъде някой си е помислил за друг и му е изпратил нещо. Посветил му е част от мисилите си, времето си. В някои пакети има много любов. Особено в тези, които се изпращат между близките. Вчера видях опакована шейна и си помислих колко ли радост ще донесе тя на бъдещия си мъничък притежател. А днес един човек получи мултикукър. Колко ли вкусни гозби ще се сготвят на него и колко ли пъти ще се събира семейството да ги хапва заедно. Всеки чака или изпраща нещо. С надежда и вяра, че ще се случи нещо хубаво.
Такава съм си аз. От едни пакети в куриерската служба цял роман мога да напиша.
Виждате ли, за това не се притеснявам един ден какво ще кажа на порасналите си деца, когато започнат съмненията дали има Дядо Коледа. Защото съмнения няма да има. Защото писма до него винаги ще се пишат.Той се намира във всяко чудо на сътворението. В зората на новия ден, в красивите облаци, плуващи в синьото небе, в морските вълни, в целувките и прегръдките, в тишината на ранната утрин или пък на вълшебния залез. В първото изплакване на новороденото, в детските песни, в смеха, във влюбването....и всичко, за което се сетите.
Да. Вярвам. В Дядо Коледа. В светиите. В ангелите. В Сътворението. Вярвам, че Бог живее в теб. И в мен.
И в на пръв поглед в малките неща. Често незначителни за хора, които смятат, че щастието е несериозно занимание и губене на време. А какво по-голямо губене на време от това, в което не вярваме в чудесата на живота...