Родените в петък...

Родените в петък са чаровни и прелъстителни, магнетизмът им не оставя противоположния пол безразличен. По природа са любовчии. Имат естествена непринуденост към прелъстяване и съблазняване.
Често нерешителни, прекарват твърде много време в претегляне на плюсове и минуси. Петъчните хора обезумели търсят равновесие и вътрешно усещане за справедливост, но това ги води до борби между изкушението и разума, като първото ги тласка да си тръгнат, а разумът настоява да останат или да се завърнат. Въпреки това, шансът да открият сродна душа е много по-голям, отколкото при всеки друг. Родените в петък трябва да се доверяват на своята интуиция и това ще им помага винаги да се насочват към правилното решение.
Хората, появили се на бял свят в петък, са добри във всичко по малко в своята работа. Интересува ги всичко, но нищо конкретно не ги запленява. Ако започнат да се занимават с нещо по-дълго, то би било по-скоро от задължение отколкото от решимост и нерядко ще бъдат обземани от съжаление, че вероятно са направили лош избор. Единственият начин да се установят на определено поприще в професионалната сфера е като потърсят работа, предполагаща лична ангажираност, постоянно инвестиране и задължително постигане на резултати. Надарени да жънат успехи в търговията, свръх активни и емоционално податливи.
Родените в петък се засягат лесно. От една дума и поглед, дори. Да избягват пресилването и хаотичния начин на съществуване. Да спят през нощта и да работят през деня, не обратното и да обръщат повече внимание на здравето си, най-вече на стомаха си. Да избягват яденето на кисели и подправени храни, пиенето но доста алкохол или прекаленото пушене.
На родените в петък им е нужно да се отпуснат, да имат доверие в себе си и да не си слагат на сърцето какво мислят другите за тях. (както и родените през останалите дни;).
За родените в петък семейството представлява пристан в бурята на съществуването им. Когато обаче се натъкват на спорни въпроси не бива да бягат, а да се изправят в ситуацията с решимост. По отношение на възпитанието, те са снизходителни и толерантни и малко "отнесени" според другите. Родените в петък притежават вродена мъдрост понеже действително "поемат" във всички посоки и интуитивно познават смисъла, същината на живота. За това и се различават като родители от останалите. Взимат активно участие в радостите на децата си и ги утешават в неволите им, умеят да ги оставят да правят малки грешки, без непременно да ги мъмрят, за да се учат от живота. Обичат децата си и те им се отплащат с любов. Ще им бъдат благодарни за свободата, която им оставят.
Родените в петък са надарени с богата, приспособима идентичност, малко като хамелеона. Именно това ги прави неуловими в очите на другите. Колкото по-голям е залогът, колкото по-трудно изглежда за постигане на нещо, толкова по-привлекателно изглежда то.
Късметът на родените в петък се дължи най-вече на способността им за прелъстяване. Нерядко са "център на вниманието". Лесно им се отдава да се изразяват с думи, а другите обичат да ги слушат.
Естествено най-подходящият ден за тях е петък, но добър за вътрешно равносие е и сряда, а за пътешествие и забавления - неделя.

Из "Загадката на рождения ден", Жан-Клод Мари

Коментари

 1. А родените в неделя, аз май съм тогава:)
  А дъшерята в понеделник!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хихи, като имам вдъхновение и за други дни, ще пиша;) А и сега книжката не е при мен;)

   Изтриване

Публикуване на коментар