Сурово веган брауни и сурови бонбони

Едно от нещата, които обожавам във вегетарианската кухня е, че повечето неща стават много бързо и лесно, и може да се консумира почти всичко в суров вид. Освен това може да импровизираш до безкрай в морето от разнообразие от продукти и комбинации.
Замисълът беше да направя торта. Получи се по-скоро сладкиш. Дооформих го като брауни и ми остана смес от блата, от която направих 13 чудесни сурови бонбона. Любими.
Използвах следните неща.
За блата/бонбоните:
- 100 гр.сурово кашу,
- 100 гр. орехи,
- 100 гр.сурови лешници,
- 200 гр. суров белен слънчоглед,
- 3-4 нарязани на дребно сушени смокини,
- шепа сушени боровинки,
- шепа стафиди,
-2-3 супени лъжици рожково брашно,
- 2/3 чаена чаша разстопен мед,
- 4-5 супени лъжици фъстъчено масло/можи да се замени с тахан по избор/
Смилате ядките и сушените плодове с кухненски робот или блендер, добавяте рожкова, меда и тахана и обърквате добре. Може да се добави още канела, ванилия или други подправки по избор.
За заливката:
- 300 гр. черен шоколад за готвене.
Аз използвам този на Лидл. Много ми харесва и има силен аромат на какаово масло.
Разстилате във форма за торта сместа, заглаждате и оставяте в хладилник да стегне за около половин час. Аз използвах 2/3 от нея, тъй като ми се видя много за един ред сладкиш. От останалата част оформих прекрасни бонбонки, които също сложих да стегнат в хладилник. Заливката направих като разстопих на водна баня шоколада.
Това е. Лесно и много вкусно.
Жани

Коментари

  1. Жани,
    прекрасна е рецептата.Чудесно поднесена и снимана.
    Приятна предпразнична подготовка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря, Ели:) И на теб прекрасни предпразнични и празнични дни:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар