Чушки с яйца и извара и крем супа с карфиол и коледен микс от подправки

Ястието, което ще ви предложа, отново е лесно за изпълнение. Във време на Коледен пост сме, и когато не са строги дните, може да се консумират млечни продукти.
За приготвянето на чушките са ви нужни:
- 10-на чушки за пълнене,
- 5 яйца,
- 400 гр.извара,
- ситно нарязана 1/2 гл.лук,
- 1/2 в.ч. слънчогледово олио и още за намазване,
- чубрица, босилек, сол и черен пипер на вкус.
Измивате и почиствате от дръжките и семките чушките. Пълните всяка със сместта от посочените продукти, редите ги в тавичка, доливате вода без да ги покривате и ги намазвате с олио. Покривате тавата с алуминиево олио и ги печете на 180°. След около 30 минути, можете да ги оставите за 10-на минути във фурната без да са покрити.
За супата:
- 1 средноголяма глава карфиол,
- 3 средноголеми моркова,
- 50 гр. краве масло,
- 1 суп.л.квасена сметана,
- счукани и смесени кардамон, карамфил, канела, анасон и индийско орехче на вкус. В момента този микс се продава в Лидл.
- сол на вкус.
Почиствате и нарязвате карфиола и морковите. Сварявате ги и когато са готови, изливате водата от тенджерата и ги задушавате с маслото и подправките. Пасирате всичко заедно със сметаната и доливате гореща вода, толкова колкото желаете да разредите. Аз слагам около литър.
Да ви е сладко!
Божана

Коментари