Да събудиш кралицата в себе си

Да събудиш кралицата в теб не е трудно. Тя се нуждае от бистър ум, здраво тяло и свободна душа. Кралицата може да води разговор, да разсъждава над различни теми и да бъде силна, докато беззащитното и наивно момиче си почива.
Как се събужда кралицата, ли? На първо място, тя чете. Много и различни неща. Но не клюкарски издания. Кралицата чете различни книги и публикации, разбира се такива, каквито й допадат, но при всички случаи я обогатяват. Тя се образова постоянно. Образованият мъж търси образована жена. Не заради самата диплома. Не, тя е необходима в работата. Образованият мъж търси образована жена, за да може тя да се защити в тезите си, за да може да има на какво да научи децата им. Кралицата първо го прави за себе си. И после за друг. Първо за себе си решава да се надгради, за да разширява своите хоризонти. Първо за себе си усеща нуждата да знае. И колкото повече разбира, толкова повече е жадна за нови знания, защото четящата жена открива цял нов свят от възможности. Тя знае, че животът е многопластов и интересен. Кралицата чете от любов към себе си.Образованата жена търси образован мъж.
Да разкриеш кралицата в себе си означава и да се грижиш за тялото си. Кралицата харесва, приема и обича тялото си. Грижи се косата й да е здрава, дава на тялото си здравословна и приготвена с внимание храна, старае се да се обгрижва и глези.
Дава на кожата си благоуханни масла и се интересува как да го я запази по-дълго младо и здраво. Осигурява си пълноценна почивка и достъчно време за сън
Кралицата знае и че душата й има нужда от мир. Тя винаги прави това, което я прави щастлива, а когато й се налага се справя с неприятни ситуации, тя знае, че може да се изчисти и да продължи напред. Тя вярва, че съдбата й поднася всекидневно уроци и умее да отсява кои са й нужни.
Ролята на домакиня може да бъде много удобна и уютна. Тя дава на жената сигурност, че няма какво да се обърка. Вкъщи е сготвено, чисто и децата са си написали домашните. Но както жената, така и мъжа, така дори и децата имат нужда от кралицата. Тази кралица ще се погрижи за себе си, защото го е поискала. Защото знае, че ако не го направи, ще залинее.
Кралицата е жена, която цени себе си и времето си. Тя влага енергия в света около нея и й нужно тази енергия да бъде трансформирана отново към нея.
Тя прави еднообразното интересно и знае, че ако тя не се грижи сама животът й да е вълнуващ и щастлив, друг няма да го направи. Не очаква от някого другиго да й направи празничен деня и не обвинява друг за несполучията си.
Кралицата е уверена в способностите си и носи короната си така, че покрай нея да изпитват удоволствие от компанията й.