Ванилови мъфини

От толкова рецепти за сурови десерти, да не решихте, че само това мога да правя:) Напротив, с тези новости сега експериментирам. В този пост ви предлагам една десертна класика, лесни ванилови мъфини. Често ги правя, защото са много вкусни, може да служат за закуска или за леко хапване към следобедното кафе. Идеални са за посрещане на гости или пък, когато вие ходите на гости, може да занесете една кутия, пълна с мъфини за подарък.
Рецептата, всъщност вече съм я дала в поста си за лесната плодова торта, чийто блат беше направен от сместа за мъфините. Там съм упоменала, че оригиналната рецепта е взета от сайта supichka, в който има множество вариации. И това е също нещо, което много харесвам в тези кексчета - че може да добавяте различни неща, които обичате - ядки, плодове, какао, рожков, парченца шоколад, стафиди, сладко и каквото е по вкуса ви.
Необходими продукти за около 30 мъфина:
- 4 яйца;
- 2 ч.чаша захар;
- 250 гр. меко краве масло;
- 2 ч.лъжичка бакпулвер;
- 2 ч.чаша бяло брашно;
- 8 с.лъжици кисело мляко;
- 1 течна ванилия.
Разбивате яйцата със захарта с помощта на миксер, тел за разбиване или вилица. Прибавяте млякото и разстопеното масло, и пак разбивате. Пресявате брашното с бакпулвера и бавно ги добавяте към течната смес, като разбърквате добре. Накрая слагате и ванилията.
Печете във форми за кексчета, като пълните 2/3 от обема им, на 180 ° в предварително загрята фурна около 15 минути. Проверявате дали са е готови като боцнете на 2-3 места с клечка за зъби. Ако по клечката не лепне тесто, значи може да спрете да печете. Изваждате на безопасно място, внимавайки да не се изгорите и оставяте да изстинат.
Да ви е сладко:)
Жани

Коментари