Малко мисли за контрастите

Понякога денят ни поднася контрасти, за да ни предостави възможност да видим нещата по-добре, по-осъзнато, по-балансирано. Контрастите ни дават различна гледна точка, през която да "прогледнем", напомнят ни, че всички сме различни, но и че всички се стремим към едно - Любовта. Само че всеки я търси по свои си начин. Контрастите увеличават, но и намаляват напрежението. Дават ни идея, че ако приемем нещата такива каквито са, ще сме по-щастливи. Не става въпрос да не работиш за промяна. Контрастите дават възможност да оцениш хората и ситуациите такива каквито са, без да ги осъждаме като лоши или добри. Ти си тук, ти си сега, защото има причина.
Контрастите ни дават възможност да простим. Да простим за неразбирателствата и да помолим да бъдем освободени от конфликти.
Контрастите ни напомнят кое е истински важно за нас. По време на изживяване на контраст сърцето най-добре знае къде иска да "отиде да се скрие".
Контрастите, обаче могат и да ни подведат. Ако се оставим на низките емоции да ни водят....

Контрастите са тези преживявания, които ни напомнят и да не се осланяме на очаквания и да не правим предположения. Тези преживявания, които ни показват, че всичко е част от пътя.

Коментари