Пропускане към основното съдържание

Ревю: "Пощата при двете долини", Джулия Стаг


Заглавие: "Пощата при двете долини"
Автор: Джулия Стаг
Страници: 281
Издател в България:Art Eternal Distribution Ltd.
Корична цена: 14 лв / промоция в Лидл 5.99 лв/
Една дума ми идва да напиша за тази книга - УЮТ! Топло кафе, сгушено магазинче, тучни поляни, малко селце, всички се познават. Дом.
Започнах да я чета в един дъждовен ден. Клише, но идилично. Всички спят. Само аз си отпивам от кафето, чета си книжката и слушам барабаненето на тежките капки по ламарината на терасата. Само една мъркаща котка липсваше;)
Историята на книгата описва живота на дузина души в едно малко сгушено селце между две долини във френските Пиренеи. История за това как малките на пръв поглед неща са всъщност целия свят за някого. Изгорялата поща. Фермата. Магазинчето. Бикът Сарко. Мечката Миел и нейните малки. Емоционално съсипан вдовец. Една тайна и една зараждаща се любов. А, може би не само?
Може би началото на нещо ново и прекрасно!
О, и не на последно място - имаме си и един чудноват призрак, който го виждат само жена му и едно малко момиче с голямо сърце.
Малко цитати от книгата:
стр.63
"Вероник не беше единствената, която се чудеше. След като стана свидетел на рязкото изостряне на нервите на земеделския производител, който бе добродушен до мозъка на костите си, Жак не знаеше какво да мисли. Или по-скоро знаеше? Имаше само едно нещо, което можеше да промени така мъжа - жената....Той се облегна в призрачното си кресло и се замисли, гледайки как Вероник изважда парчетата торта и подава едното на Клое."
стр.64
" И когато двете се наведоха над книгите, Жак се завърна на мястото си, уморен от краткия прилив на енергия. Съвсем скоро задряма с широка усмивка на лицето. След всички тези години Кристиан Дюпи най-накрая се беши влюбил. И той, Жак Серва, въпреки че бе мъртъв, разгада обекта на чувствата на младия фермер. Това, което обаче той не знаеше, беше, че самият фермер трябваше да направи откритието за себе си."
стр 243:
" Седем ръце се вдигнаха без колебание във въздуха. Но, разбира се, Серж можа да види само шест от тях."

Коментари

Популярни публикации от този блог

Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…

Чудни зеленчуково-гъбени кюфтенца

Уникални! Мнооооого вкусни и лесни!
За 10 -на кюфтенца са ви нужни:
- 2 големи картофа;
- 2 големи моркова;
- 2 шепи гъби. ИЗползвах шиитаке. Много ми харесват и в момента се продават на добра цена в Лидл.
- 4 разбити яйца;
- 3 супени лъжици царевично брашно;
- сол на вкус;
- олио за намазване.

Настъргвате картофите, морковите и гъбите на ренде или в кухненски робот. Отцеждате от водата. Добавяте яйцата, брашното и овкусявате. Разбърквате добре. Застелете с хартия за печене тавичка. Намаслете с олио. Оформете кюфтенца и печете в предварително загрята фурна на 180 °, до зачервяване.

Любима рецепта♡♡♡
Жани