Ревю: "Пощата при двете долини", Джулия Стаг


Заглавие: "Пощата при двете долини"
Автор: Джулия Стаг
Страници: 281
Издател в България:Art Eternal Distribution Ltd.
Корична цена: 14 лв / промоция в Лидл 5.99 лв/
Една дума ми идва да напиша за тази книга - УЮТ! Топло кафе, сгушено магазинче, тучни поляни, малко селце, всички се познават. Дом.
Започнах да я чета в един дъждовен ден. Клише, но идилично. Всички спят. Само аз си отпивам от кафето, чета си книжката и слушам барабаненето на тежките капки по ламарината на терасата. Само една мъркаща котка липсваше;)
Историята на книгата описва живота на дузина души в едно малко сгушено селце между две долини във френските Пиренеи. История за това как малките на пръв поглед неща са всъщност целия свят за някого. Изгорялата поща. Фермата. Магазинчето. Бикът Сарко. Мечката Миел и нейните малки. Емоционално съсипан вдовец. Една тайна и една зараждаща се любов. А, може би не само?
Може би началото на нещо ново и прекрасно!
О, и не на последно място - имаме си и един чудноват призрак, който го виждат само жена му и едно малко момиче с голямо сърце.
Малко цитати от книгата:
стр.63
"Вероник не беше единствената, която се чудеше. След като стана свидетел на рязкото изостряне на нервите на земеделския производител, който бе добродушен до мозъка на костите си, Жак не знаеше какво да мисли. Или по-скоро знаеше? Имаше само едно нещо, което можеше да промени така мъжа - жената....Той се облегна в призрачното си кресло и се замисли, гледайки как Вероник изважда парчетата торта и подава едното на Клое."
стр.64
" И когато двете се наведоха над книгите, Жак се завърна на мястото си, уморен от краткия прилив на енергия. Съвсем скоро задряма с широка усмивка на лицето. След всички тези години Кристиан Дюпи най-накрая се беши влюбил. И той, Жак Серва, въпреки че бе мъртъв, разгада обекта на чувствата на младия фермер. Това, което обаче той не знаеше, беше, че самият фермер трябваше да направи откритието за себе си."
стр 243:
" Седем ръце се вдигнаха без колебание във въздуха. Но, разбира се, Серж можа да види само шест от тях."

Коментари