Пропускане към основното съдържание

Вдъхновения...

Може би в живота на всеки има неща, които винаги го връщат към него си. Познат аромат, филм, песен, дреха....нещо, което го "заземява" и му напомня за корените си. Но не за родовите корени, а за тези, които му показват кой наистина е, кой е в своята същност. Понякога забравена, но никога за дълго. Коренът, към който те води сърцето. Който ти показва кой е действително твоят път.
Около мен има различни хора. Всеки говори своите си неща. Всеки вярва в своята си истина. Всеки изказва мнение и много често не мисли, когато го прави.
"Хвърля" думите си и те остават там. Често хората се опитват да налагат своята си истина над другите. В повечето случаи всеки вярва, че знае всичко за другия и знае как е по-добре от самия него да живее.
И така, всеки човек сам е отговорен да различава чуждите мисли от своите в главата си. Всеки човек сам е отговорен да следва интуицията си кое е най-добро за него, да следва мечтите си, да прави това, което го кара да се чувства щастлив. Всеки човек сам е отговорен за Пътя си и за това да бъде себе си.
Аз откакто се помня вървя по своя път, и егото ми " засича " винаги всеки опит за вмешателство дори и да е продиктуван от добри чувства. Непоисканите съвети често може да се изтълкуват като навлизане в личната територия.
Едва ли съм единствената.
Знам със сигурност, че човек има нужда от своите лични ритуали, които да му помогнат да избистри представата за себе си и да се върне към корените си. Онези, които му показват най-прекия път към щастието със своя Аз.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Този портокалов пай е божествен! Мнооооого вкусен, ви казвам. И много лесен. Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.

Необходими продукти:

2 портокала; 3 яйца; 1 чаена чаша оризово брашно; 1 течна ванилия; 2 супени лъжици кокосово масло; ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.



Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.

Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…