Пропускане към основното съдържание

Как така ти е скучно?!

Винаги ме е учудвало, когато някой ми каже, че му е скучно! Ама, как? Има толкова много неща за вършене!
Например, сега токът спря, а имах план да гледам италиянски филм. Всъщност спирането на тока ме завари с книга в ръка. Е, ще чета друг път. И филмът ще гледам по-късно. Взех телефона и започнах да пиша. Преди това си поговорих с любовта си. Ето, не ми е скучно;) Да се похваля, покрай всичките ми права и задължения вкъщи, днес открих и удоволствието от шиенето. Замислила съм разни кройчици, но всичко по реда си. Първо ще имам урок при мама на шевната машина. До тогава - разни дребни ръкоделия.
И как да ми е скучно, питам? Винаги можеш да прочетеш хубава книга, да послушаш музика, да поговориш с някого, да изпробваш някоя нова рецепта, да правиш йога, да танцуваш...Това са все "мои начини", но вярвам, че за много от вас също важат. И все пак за всекиго е различно.
На много хора им е трудно да остават сами със себе си и тогава казват, че им е скучно. На мен ми е най-забавно със семейството ми, но когато се наложи да съм сама, знам как да се забавлявам.
Ако решиш, светът може да е много красив, и да не забравяме, че животът е пълен с възможности!
Аз ви желая интересни неща да си създавате, а покрай тях и прекрасния свят:)
Мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!
Жани

Коментари

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Този портокалов пай е божествен! Мнооооого вкусен, ви казвам. И много лесен. Идеята за него взех от фейсбук страницата - Tasty Gluten Free Cooking.

Необходими продукти:

2 портокала; 3 яйца; 1 чаена чаша оризово брашно; 1 течна ванилия; 2 супени лъжици кокосово масло; ½ чаена чаша подсладител. Аз използвах кафява захар.



Обелвате портокалите и ги слагате да омекнат на пара. Когато са готови, ги пасирате. Добавяте към пюрето от портокали, разбити три яйца, оризовото брашно,кокосовото масло,ванилията и избрания подсладител. Отново пасирате до еднородна смес и изсипвате в подходящ за целта съд за печене. Аз пекох в застлана с хартия за печене керамична форма, на средна решетка, на 180° до медна коричка. Около 40 минути.

Това е. Имате чудесен ароматен портокалов сладкиш.


Картофени мъфини

Тези чудни картофени кексчета са разбира се лесни и бързи за приготвяне, а освен това са и много подходящи за обяд, когато сме навън, за училищна или офис кутия.
Необходими продукти за 20-на бройки:
5-6 средно големи картофа; шепа нарязан салам; 3 яйца; ⅓ чаена чаша царевично брашно; 50 гр.краве масло; 50 гр.сирене; подправки  според вкуса.
Първото нещо, което трябва да направите е да сварите картофите и да ги намачкате след това на пюре. Овкусявате с подправки, които харесвате. Добавяте яйцата, маслото, сиренето и брашното и обърквате до хомогенна смес. Може да замените сиренето с извара или друг вид. Брашното - също, но аз предпочитам безглутеново и за това използвах царевично.



Изсипвате сместта във формички за мъфини и печете загрята фурна на 200° до златист загар.




Безглутенови лимонови мъфини

За мен това са най-вкусните мъфини, които някога съм опитвала! Много деликатни и пухкави отвътре. С аромат на лимон и ванилия, толкова уютни - иска ти се хем да ги ядеш,хем само да ги гледаш. Текстурата е като памук,а вкусът - завладяващ. Без глутен. Без захар.

Необходими продукти за 20 броя лимонови мъфина: 1 и ½ чаена чаша оризово брашно; ½ пакетче бакпулвер; кората и сокът на един лимон; 1 течна ванилия; 2 яйца; 100 гр.меко краве или кокосово масло; ½  чаена чаша разстопен мед; шепа стафиди.
Всичко както винаги е лесно и бързо. Смесвате брашното и бакпулвера. В отделна купа разбивате яйцата с меда и маслото. Обърквате всички съставки  заедно с ванилията и лимоновия сок и настъргана кора. Изсипвате в подходящи за мъфини формички. Печете на 180° на средна решетка докато кексчетата не се разпукат. Ако искате ги проверете с клечка за зъби, ако е суха - са готови. Стафидите ги сложих върху всяко по отделно да потънат, но вие може и да ги объркате в сместта.
Ами това е! Аз сега си мисля как искам да…