Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от Април, 2014

Светът отчаяно се нуждае от слънчево настроение:)

Преди няколко години се запознах с най-слънчевата жена. В началото я отбягвах,  а тя все настояваше да се виждаме. Чудех се какво толкова се е нахилила. А аз бях цупла! Казвах си "Що не ме остави намира?"....Но светлината винаги изчиства мрака и аз лека полека започнах да подавам. Сега сме най-добри приятелки и въпреки, че живеем далеч една от друга, се зареждаме с позитивизъм и от разстояние! Сега мъжът ми казва, че аз съм най-слънчевата жена!
Моята приятелка ме промени и подобри, и откакто я познавам виждам света с други очи!
Та, както съм написала в заглавието-хората отчаяно се нуждаят от слънчево настроение! Обръщам се към родителите-погледнете децата си-те са най-съвършените творения и заслужават само любов! Нима тежкия работен ден е причина да си изкарате гнева върху тях? Не им крещете! Те са дошли на този свят само, за да ги обичате!
Радвайте се на живота! Благодарете, че сте здрави и се усмихвайте! Не позволявайте на мрака да обгърне съзнанието ви! Вдишайте аромата н…

За съботно-неделните чудни закусчици:)

Много обичам палачинки! Че кой не ги обича! Особено с мед и орехи...или с кашкавалче:) Мммммм....
Но у нас се става рано независимо от деня и няма кой да ме чака да се суетя над тигана два часа:) Така че, докато търсех вчера в нета идеи за не много мазна, вредна, но пък вкусна закуска попаднах на рецепта за немска палачинка в блога на luluto  и я приготвих точно по описания там начин....е почти де:) Там рецептата е за две тави. Аз имам четири- едната е ОК, втората е пълна с храна, третата не влиза във фурната, а за четвъртата така и не се сетих:)  Та, нали съм си лакомийка викам си " Ще си направя пълната доза, пък каквото не се побере ще разливам, където намеря:)....
Рецептата:
-6 яйца
-350 мл. прясно мляко
-1 и 1/2 ч.ч. брашно
- 3 супени лъжици захар
- щипка сол
-ванилия
-75 гр. краве масло
Яйцата се разбиват със захарта. Аз сложих 2 лъжици, вместо 3.Добавя се млякото, солта и ванилията. Относно ванилията-аз използвах една течна есенция и ми стана едно хубаво от чудния аромат, но сигурно…

За мен

Здравейте и добре дошли в моя блог! Казвам се Божана Петрова, но често се подписвам като Жани Петрова. Не че не си харесвам името - напротив, прекрасно е! Просто с годините свикнах да ми казват Жани и така си остана в моето съзнание, че съм Жани:)
Блога, който водя отразява голяма част от мен - тук пиша за нещата от живота, които в моя случай формират щастието.Тук публикувам моите си истини - за любовта, която е движеща сила за мен; здравословни и бързи рецепти; тук е мястото, където съм се опитала да събера повечето православни празници, които се честват в България и свързаните с тях народни традиции. Отделям място и за духовни си вдъхновения. От всичко, което съм прочела и осмислила, най-близки до моята душевност са истините, предадени ни от изначалното Християнство и мъдростта на толтеките.
Най - често пиша за моите си вдъхновения. Едно от тях ми е домашния уют. За това тук ще откриете вкусни и лесни рецепти, ревюта на книги и йога практики, които може да правите вкъщи.
В моя бл…