Вдъхновения - част II

* В петък е лесно, лежерно и щастливо...но в понеделник за повечето хора не е. Аз ви пожелавам щастлив понеделник, МЕЧТАТЕЛИ, напомняйки ви, че щом имате работа, значи сте добре, а щом сте се събудили в новия ден, значи сте живи!
Прекрасно Начало, Здраве и Любов!
* Април. Как прекрасно звучи! Какъв приказен месец само! С толкова много разцъфнали дръвчета и толкова уханни цветове!
Нека да благодарим на Март, че беше с нас, мили МЕЧТАТЕЛИ! Да му благодарим, че го има и че ни донесе Пролетта!
А с Април идват и новите МЕЧТИ! Не го пропускайте! Не пропускайте да се насладите на всеки миг! На всеки слънчев лъч, на всеки повей, на всяко ухание! Живейте с радостта! Живейте с Април, мили МЕЧТАТЕЛИ!
* Забелязала съм, че когато си общувам с намръщени хора, самата аз ставам по-усмихната.....така усещам, че не искам да стана като тях - затворена и невиждаща красотата. Да, понякога и аз виждам грозотията, но както казва Дънов- по-добре да гледаме само красиви неща!
Бягайте от лошотията и грозното, мили МЕЧТАТЕЛИ и следвайте само светлината:)
Любов да има!
* Всички хора сме сами в своята истина. Дори и да вярваме в еднакви неща, вярванията ни се пречупват през индивидуалните ни призми на нашия начин на мислене. За това не бива да се сърдим на никого. Обидата я възприемаме като обида, защото така решаваме ние.Всеки сам със себе си прави споразумение какъв да е света за него.
"Не приемайте нищо лично", са казали толтеките. И наистина, върха на егоцентризма е, когато си мислим, че мислите и действията на някой се ръководят от нас. Не, ръководят се от неговата си истина, неговото си възприятие за света.
* Ах, как си мечтая за място, изпълнено с безброй реализирани мечти! За място, на което всички да са здрави и да няма нужда от доктори; за място, в което всички живеят в хармония с околните и природата; за място, на което не се краде, не се убива и всички говорят и правят красиви неща.
Ах, как мечтая за такова място, в което човек да си спомни, че стъпва на земята и земята е неговата основа!
Ах, как си мечтая за такова място, в което децата да тичат, да се смеят и играят по тучните поляни, без да се интересуват от смартфони и коли. Ах, как  мечтая за място, в което да вдишваш дълбоко от чист въздух, а не бензинови изпарения да тровят нашите деца!
Ах, как мечтая всички да го искат това!
* Има време за даване, има време и за получаване. Не е задължително времената да съвпадат, както и източниците.
Понякога губите, ли вещи, пари? Ядосвате, ли се за това? Недейте! Всичко се връща обратно при нас. Откъдето дошло, там и отишло.
Най-лесно, за да проверите тезата ми,  е да пробвате като се усмихнете на някого. Ако човекът не ви отвърне, бъдете сигурни, че някой друг ще ви се усмихне, или ще направи добро спрямо вас. Аз, например вчера получих първо две хубави новини, и след това една недобра. Но всичко се оправя. Всичко се нагажда, така че да се балансира. Всичко е така, както трябва да бъде!
* Щастието е "вътрешна работа", работа на ума и никакво присъствие или липса на пари не могат да го решат! Единственото, което правят е да ни осигуряват комфорт!
Знам, че щастието е вътрешен избор и никой не ни е виновен, ако не сме щастливи! Това зависи от нас!
Пожелавам ви да вземете най-добрия избор, мили МЕЧТАТЕЛИ, който да ви доведе до щастлив живот и сбъднати мечти!
Прекрасна седмица!
* Мили МЕЧТАТЕЛИ,
последната седмица не публикувах...не исках да говоря и да давам съвети за щастлив живот. Последната седмица слушах, слушах вътрешния си глас, научавах нови неща и преоткривах различни светове в ума си. Хората много говорят и в повечето случаи несъстоятелности. А думите имат заряд. Често с думите си предаваме напрежение помежду си.Често се поддаваме на отровната клюка. И понякога се налага да настъпи тишина, която да погълне повечето ненужни думи.
Вслушвайте се в желанията и нуждите си. Говорете за любов и здраве. Говорете красиво. И се отдавайте на тишината от време на време.
Слънчева нова седмица, мили МЕЧТАТЕЛИ:)
Мир в душите,светлина в умовете и любов в сърцата!
Тези вдъхновения се събират от страницата ми във Фейсбук Фабрика за мечти, която ще се радвам да посещавате:)

Коментари