Истината е някъде там

Ще чуете много мнения,ще ви казват много неща, ще ви блазнят с обещания и сигурност, че ако следвате нечий път гарантирано ще отидете в рая. Всъщност вече не е модерно да се ходи там:) Вече е модерно да си духовно извисен и няма нищо лошо в това...стига да не си плащаш за "услугата".
Аз чета Дънов и се интересувам от йога. Знам, че ако четеш чиклит и се забавляваш от време на време с вино и жива музика, това не те прави лош човек. Знам, че има време и място за всичко. Знам и че колкото повече се интересувам, толкова по-малко знам!
Навсякъде семинари, уъркшопове и практики как да бъдем щастливи. Продава ни се "знанието" за щастието срещу 50, 100, 200 лв...."Отключват" енергиите ни срещу определена сума! Казват ни, че ни обичат без да ни познават! Не ме разбирайте погрешно-от всичко в този свят, най-искрено вярвам в Любовта! В Любовта към семейството, близките, животните, природата, това, което правиш! Но не вярвам, че за да ти "отключат" Любовта-трябва да си платиш. Любовта пари не струва!!!
Тя е вътре в теб, ако я имаш-даваш! Ако искаш пари, за да я дадеш-и срещу милиони, пак няма да я проявиш.
Хората искат промяна. Промяна към добро. И това е прекрасно! Всички искаме да живеем в разбирателство и любов, нали така! Всички искаме да не ядем боядисани пластмасови продукти, които имат етикет "храна", нали!
Всеки е свободен в избора си. Кравата - в този свят не! Има един фактор, наречен човек, на когото Господ все още му позволява да стъпва по Земята. Само  че хората сме устроили така живота си, че промяната трябва да дойде първо на материално, и чак след това на духовно ниво. Човек, за да е осъзнат, му трябва нормален жизнен стандарт. Не може на майка и баща с 1000 лв. общ доход, които се чудят как да нахранят децата си и как да изкарат месеца, да им обясняваш колко е полезна киноата за 26 лв. килото и всеки ден прясно изцеден сок от плодове и зеленчуци, а те милите да ядат нискокачествен кашкавал и вместо истинско месо, да си купуват пак с трудност кренвирши с неустановен произход.Няма как да им предложиш "хепънинг" на тема щастие за 60 лв.на час, нали? Те не са "таргет група". На тях няма да говорим за любов-няма да я разберат. Нищо, че майката всяка вечер милва и целува децата си за лека нощ и за нея няма по-голямо щастие от това.

Да, сега ще ми дадете за пример дядо Добри и куп други мъдри и добри хора, живеещи на улицата без храна и подслон, но все пак духовно извисени. А вие, искате ли да живеете като тях? Само им съчустваме и им се възхищаваме.Няма как да ходим с чужди обувки!
Обичам лукса, но както има една приказка-дупе знае две и знае двеста!
Последното, което чух за духовните учения и то май точно извадено от беседа на Дънов, бе че ако консумираш месо, не може да си духовно просветен. Уау! Честно да ви кажа, и като го ям и като не го ям, имам много познания и усещания в областта. А моя мъж, който трудно остава доволен без пържола на масата е много по-духовен от много хора, които го карат на просо. А когато чета, че някои си хранят кучето и котката с ядки вместо с месо, вече ми идва прекалено. Дано този, който е осиновил пумата в зоопарка не реши да я подложи на такава диета, че току виж човекът, който чисти клетката му яко закъса:):):)

Аз не обичам да споря и въпреки думите ми по-горе, вярвам в различията. Вярвам, че всеки има своя истина за нещата и докато я търси преминава през различни трансформации.
Вярвам, че от здравето по-важно няма. И не винаги можеш да си го купиш. Вярвам и че боклуците, които ги водим за храна ни разболяват. Вярвам и в силата на мисълта, обаче.

Така че, виждате ли-искам да ви кажа-четете, търсете, но недейте да прилагате нещо в живота си, ако не усещате, че ще е добре за вас, само защото друг го прилага. Недейте да ставате такива или други, за да се харесате на някого. Не бягайте от себе си, но и не спирайте да се усъвършенствате.
И така...това е моето виждане за нещата.

Жани

Коментари