За по детски чистите мечти

Като малка обичах да записвам песни от радиото. " Хитачи"- то постоянно беше заредено с касетка с натиснати копчета "пауза" и " рек".Стоях до късно и записвах любими парчета от различни предавания по радиостанциите. Обаждах се и си поръчвах песни, които исках да запиша. Докато си пишех домашните, също музиката не спираше да се чува от тонколоните. Предпочитах да си стоя вкъщи и да слушам песните си, вместо да съм навън със съучениците си. Спомням си дори, че на една Нова година изчаках да стане полунощ, поздравих се с нашите и се затворих в стаята си-цяла нощ слушах различни предавания, по които се обаждаха хора да се поздравяват и си поръчваха песни. Настроението ми беше страхотно! И не, не бях самотна:) Била съм на 12-13 години тогава...
Понякога канех приятелки вкъщи да слушаме новите ми касетки. А аз слушах всичко! Музиката ме прави до ден днешен щастлива! Дори, когато съм тъжна-има определени парчета, които ми влизат в душата! За всяко състояние на духа си имам музика!.....И така, моите мечти приминаваха през това да стана един ден радиоводещ, певица, та дори и продуцент. След това започнах да си представям, че правя видеоклипове за различни изпълнители, а след това и започнах да пиша текстове на песни... слушах някое парче и си казвах, че с други думи ще е далеч по-добре:) В крайна сметка-от тези мои мечти се родиха три демо парчета, една стихосбирка и известен брой неподредени стихотворения, и радио във всяка стая вкъщи:):):)
Дори нестанала радиоводещ и работеща съвсем различно и за повечето мечтатели, като мен-скучно нещо, аз не смятам, че съм си пропиляла тези мечти. Защото съм осъществила други-много по-големи, и детските ми мечти продължават да живеят в мен и искрата в очите ми идва от там- от това, че не съм забравила, че съм била дете! И чувството да имаш мечти е прекрасно и вдъхновяващо! Обожавам да мечтая! И не, не живея в облаците- живея тук и сега, знаейки, че реалността зависи до голяма степен именно от мечтите ти и как ще подходиш към тях-дали ще класифицираш като глупави и невъзможни, или като чудни и осъществими зависи само от теб! Аз можех да стана певица, но избрах друг път и не съжалявам! Защото моя път е най-добрия за мен и животът ми нямаше да е този, които живея в момента, ако бях тръгнала по музикалния:) За радиоводещ, ли? Кой знае-може пък някой да ме покани за ден:)
Мечтите са безброй и важното е да е определиш кои наистина трябва да сбъднеш! Важното е да не пропилееш таланта си за нещо, което не е "твое". Тъжно е, когато се обърнеш назад и разбереш, че си пропилял голяма част от времето си в осъществяване на чужди мечти, когато разбереш, че си изпълнявал желания, които си мислил, че са твои. Колкото и различни мечти да имаме, важното е да живеем с тях-да решим кои ще осъществим, да ги подхранваме и обичаме:)

Популярни публикации от този блог

Портокалов пай без блат и глутен

Безглутенови лимонови мъфини

Пай с квасена сметана