За мен


Здравейте и добре дошли в моя блог! Казвам се Божана Петрова, но често се подписвам като Жани Петрова. Не че не си харесвам името - напротив, прекрасно е! Просто с годините свикнах да ми казват Жани и така си остана в моето съзнание, че съм Жани:)
Блога, който водя отразява голяма част от мен - тук пиша за нещата от живота, които в моя случай формират щастието.Тук публикувам моите си истини - за любовта, която е движеща сила за мен; здравословни и бързи рецепти; тук е мястото, където съм се опитала да събера повечето православни празници, които се честват в България и свързаните с тях народни традиции. Отделям място и за духовни си вдъхновения. От всичко, което съм прочела и осмислила, най-близки до моята душевност са истините, предадени ни от изначалното Християнство и мъдростта на толтеките.

Най - често пиша за моите си вдъхновения. Едно от тях ми е домашния уют. За това тук ще откриете вкусни и лесни рецепти, ревюта на книги и йога практики, които може да правите вкъщи.
В моя блог говоря за щастие! И моята формула е дом и семейство. Оттук нататък всеки, според мен държи щастието в ръцете си, и от всеки човек зависи дали ще му се радва. Всеки ден благодаря за всичко, което имам, което нямам, благодаря за всичко, което знам и незнам. Вярвам, че задълбавайки в проблемите, ги привличаме още повече. Вярвам, че трябва да се говори за любов и здраве. Вярвам, че оплакванията правят живота точно такъв, какъвто го описваме в тях. 
Всекидневните "малки" радости за мен са ключът към хармоничен живот. Обожавам морето, обожавам да се взирам в хоризонта и имам мечта да живея на брега му. Много обичам да чета, да се разхождам, да пиша, да гледам изгрева, да слушам музика, да съзерцавам планината, морето, облаците....и още, и още! Все прекрасни неща! Поддържам здраво тяло, но не и спокоен ум с йога!
Обичам да живея бавно. Да не бързам. Да се любувам. Знам, че "вечното" пришпорване на нещата, постоянното ежедневно бързане за някъде ограбва живота. Ограбва времето. А то не се връща. Поне аз не знам как. И по този повод, ще ви споделя още нещо. Родена съм в голям град и двайсет и една години живях в него. Бързайки. После се преместих в малък град и тук се научих да го давам по-леко, по-осъзнато. Научих се да живея бавно.


Научих се, обаче да приготвям храна бързо:)  Смятам, че ако не ти е професия, безкрайните часове в кухнята само ощетяват живота. Най-сме щастливи, когато сме с близките си хора, помнят се преживяванията, как сме се чувствали, за какво сме мечтаели, какво се е случило, а не скоропостижно изядената храна за вечеря. За това, реших да залагам на бързото, но здравословно, според моите разбирания( не това, което е модерно) готвене, за да мога да живея бавно през останалата част от деня си.

Със сигурност разбрах, че човек, където и да живее, за да е щастлив, трябва да следва любовта. А любовта я има навсякъде, където иска сърцето ти да бъдеш. Следваш ли светлината, няма как да сбъркаш.
По професия и призвание съм икономист и обичам работата си. Това е нещо, което избрах още на четиринайсет да бъда и никога не съм съжалявала за избора си. Вярвам, че всеки има път да следва и моят е прекрасен - изпъстрен с промени и винаги съм на мястото, където трябва да бъда.
Това е моят блог. Периодично допълван. И нека всеки бъде наясно, че тук изразявам личното си мнение, и не държа някой да следва моите "предписания". Просто споделям моите виждания и опит. Всеки носи отговорност за своите чувства и действия, така че на никого не казвам какво да прави. Всеки избира вярванията си.
В блога си публикувам и стихотворения. Може да си поръчате стихосбирката ми "Моят бряг...още съм там, като ми пишете на имейл janipetrova@gmail.com с трите си имена, телефонен номер и адрес на офис на Еконт или Спиди.

Има различни теми отляво в блога, където събирам всичко, което ме вълнува по някакъв начин - лесни рецепти, йога, празници, отношения, книги и др. Старая се да качвам само снимки, правени от мен, но за някои от постовете си съм използвала свалени от we♡ it.

Ами, това е за сега:)
Желая ви мир в душите, светлина в умовете и любов в сърцата!

Благодаря ви, че сте тук!